• 8

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΙΡΛΕΝ ΚΑΙ …

 • Μαθησιακές  δυσκολίες
 • Δυσαναγνωσία, δυσλεξία, δυσγραφία, υπερκινητικότητα, δυσαριθμία
 • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
 • Αυτισμός , σύνδρομο Asperger
 • Κατανόηση, απομνημόνευση κειμένου
 • Φωτοευαισθησία
 • Πονοκέφαλοι, ημικρανίες, στομαχόπονοι
 • Αντίληψη βάθους (αποστάσεις, οδήγηση κ. α. )
 • Φωτοευαισθησία


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επαγγελματική εξειδίκευση  από πιστοποιημένο εκπαιδευτή της μεθόδου από το Διεθνές Ινστιτούτο Ίρλεν(Irlen Institute InternationalHQ USA, Long Beach, California)με εγχειρίδια, εκπαιδευτικό υλικό, όλα τα τεστ προσαρμοσμένα στα Ελληνικά δεδομένα, καθώς και μελέτη κλινικών περιπτώσεων από την Ελλάδα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΙΡΛΕΝ

Είναι γεγονός ότι  το 80 % των πληροφοριών που δεχόμαστε από το περιβάλλον είναι οπτικές πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι  το 80 % των πληροφοριών περνάει από τα μάτια  μας. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που ένα  πρόβλημα οπτικής επεξεργασίας επηρεάζει τη σωστή καταγραφή της πληροφορίας στον εγκέφαλο; Τότε μιλάμε για το σύνδρομο Ίρλεν.

Το σύνδρομο αφορά στο 12 – 14% του γενικού πληθυσμού, πάνω από το 50% των ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες σύμφωνα με ολοκληρωμένη παγκόσμια έρευνα. Επιπλέον, το 1/3 των παιδιών που έχουν διαγνωστεί με δυσλεξία ή μαθησιακές δυσκολίες  έχουν σε τόσο βαριά μορφή το σύνδρομο, που αρκεί μόνο η αποκατάστασή του   για να αντισταθμίσουν τα προβλήματα τους με στρατηγικές και πλέον να μην θεωρούνται δυσλεξικοί ή με κάποια άλλη διαταραχή. Συνεπώς, δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά έχουν διαγνωσθεί λάθος ότι έχουν κάποιο μαθησιακό πρόβλημα.

Η μέθοδος Ίρλεν έχει άμεση εφαρμογή και δίνει νέες αντιλήψεις :

 • Στην πρώιμη διάγνωση των οπτικών αντιληπτικών προβλημάτων του παιδιού. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών μπορούμε να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να παρέμβουμε ουσιαστικά δίνοντας λύση.
 • Σε προβλήματα μάθησης, ανάγνωσης, κατανόησης κειμένου(διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν το κείμενο), συγκέντρωσης προσοχής, υπερκινητικότητας.
 • Σε ανεξήγητους πονοκεφάλους – ημικρανίες, στομαχόπονους , σύνδρομο χρόνιας κόπωσης που το πρόβλημα εστιάζεται στην φωτοευαισθησία, δίνοντας άμεση και οριστική αντιμετώπιση.
 • Σε προβλήματα αντίληψης του βάθους, βοηθώντας τους πάσχοντες να έχουν μία ολοκληρωμένη και ορθή αντίληψη του κόσμου. Υπολογισμός αποστάσεων, οδήγηση, κυλιόμενες σκάλες κ.α.
 • Σε άτομα με αυτισμό ή νοητική στέρηση βοηθώντας τους να επεξεργαστούν σωστά το περιβάλλον.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε : εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, εδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και οπτικούς -οπτομέτρες.

Σκοπός της εκπαίδευσης: Αναγνώριση και αποκατάσταση του συνδρόμου ΙΡΛΕΝ σε παιδιά και ενήλικες με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Γιατί να εκπαιδευτείτε :

 • Θα είστε ικανοί να δίνετε λύσεις σε ανθρώπους που πάσχουν από το σύνδρομο και να τους αλλάζετε τη ζωή.
 • Ανοίγετε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες με δυνατότητες εξέλιξης.
 • Γίνεστε μέλη της οικογένειας ΙΡΛΕΝ που αριθμεί πάνω από 8000 μέλη σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια.
 • Έχετε συνεχή ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και συνεχήσυμβουλευτική και στήριξη.

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

Μετά τη λήξη των σεμιναρίων θα δοθούν 3 (τρία) διπλώματα επάρκειας πιστοποιημένα, από το Διεθνές Ινστιτούτο Ίρλεν της Αμερικής (IRLENINSTITUTE INTERNATIONAL HQ ASSOCIATED BY USA) σε συνεργασία με τον Διευθυντή Κλινικής Ίρλεν της Ελλάδας.

Η ανανέωση των τίτλων πραγματοποιείται βάσει πολλών τρόπων που αναλύονται κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης.


1.ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΝΗΠΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ(EarlyChildhood Screening)

2.ΠΡΟΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ (Preliminary ASSessment)

Εισαγωγή στις μαθησιακές διαταραχές και η σχέση τους με το σύνδρομο ΙΡΛΕΝ. Ανίχνευση του συνδρόμου σε παιδιά και ενήλικες. Που και πως επηρεάζει το σύνδρομο όλες τις δεξιότητες του ατόμου. Διήμερη εκπαίδευση.

Κόστος συμμετοχής – εμπρόθεσμη εγγραφή

1ο και 2ο Επίπεδο  300 Ευρώ και περιλαμβάνει : Αναλυτικές σημειώσεις, πιστοποιητικό εκπαίδευσης, εγχειρίδια των δοκιμασιών πλήρη και προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα, δωρεάν εγγραφή στην ιστοσελίδα της ΙΡΛΕΝ στην Ελλάδα για έναν χρόνο, καφέ, αναψυκτικά, μεσημεριανό γεύμα, φύλλα αξιολόγησης, συνεχή συμβουλευτική και στήριξη σχετικά με την μελλοντική επαγγελματική δραστηριότητα των συμμετεχόντων.

3.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΙΡΛΕΝ (ΙRPS)

Διήμερη εκπαίδευση στις δοκιμασίες διάγνωσης και αποκατάστασης για παιδιά και ενηλίκους. Στο διήμερο αυτό διδάσκονται όλες οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις σχετικά με το σύνδρομο καθώς και μελέτη συγκεκριμένων καταστάσεων (π.χ. αυτισμός κ.α.) τεχνικές εξάπλωσης της μεθόδου και χειρισμοί (π.χ. συγγραφή επαγγελματικών εκθέσεων). Πλέον οι  συμμετέχοντες είναι ικανοί να δίνουν λύσεις σχετικά με τη θεραπεία του συνδρόμου καθώς και να ασχολούνται επαγγελματικά στην αποκατάσταση του συνδρόμου.

Κόστος συμμετοχής – εμπρόθεσμη εγγραφή

370 Ευρώ, διήμερη εκπαίδευση και περιλαμβάνει: Αναλυτικές σημειώσεις, εγχειρίδια της μεθόδου προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα, όλες οι δοκιμασίες πλήρεις, υλικό παρουσίασης της μεθόδου, βιβλία 1.reading by the colors, 2.The Irlen Revolution της Helen Irlen, υλικό αποκατάστασης του συνδρόμου 40 χρωματικά επικαλύμματα και τετράδια Ίρλεν, Ιrlen CD – Rom, 10 φόρμες αξιολόγησης, magnifying bar, δωρεάν εγγραφή στην ιστοσελίδα της Ίρλεν στην Ελλάδα για έναν χρόνο, καφέ, αναψυκτικά, μεσημεριανό γεύμα, πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

ΣΗΜ: Το υλικό της αποκατάστασης πωλείται στα περιστατικά που αναλαμβάνετε μετά την εκπαίδευση.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (έως 10 άτομα).

Οι γλώσσες των σεμιναρίων είναι Αγγλικά – Ελληνικά με πρωτεύουσσα γλώσσα τα Ελληνικά. Έχετε το δικαίωμα επιλογής διαδοχικής μετάφρασης.

Επόμενες εντατικές εκπαιδεύσεις για το 2013 & 2014:

2ο Τμήμα:

Α & Β Επίπεδο  μαζί:

 • 26 & 27 Ιουνίου 2014

Γ Επίπεδο :

 • 28 & 29 Ιουνίου 2014
Οι κρατήσεις  θέσεων  θα πραγματοποιούνται  μόνο κατόπιν κατάθεσης προκαταβολής 250 ευρώ το αργότερο στις  23 Μαΐου 2014.


Υπάρχει δυνατότητα επανάληψης των σεμιναρίων για συμμετέχοντες οι οποίοι έχουν ξανά παρακολουθήσει με 50% έκπτωση σε περίπτωση που εκείνοι κρίνουν αναγκαίο, δεδομένου της κατάργησης των ανασκοπήσεων.

Στις παραπάνω τιμές δε συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος ΦΠΑ

Εκπαιδευτής

Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος

Λογοθεραπευτής – Ιrlen Diagnostician, S I., INPP  S. P.

Διευθυντής Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας – Εκπαιδευτής Ίρλεν

Υπεύθυνος Διαγνώσεων Ίρλεν Κύπρου και Ιταλίας

INPP School Program (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK)

Ειδικευμένος στην Αμερική(Ιrlen Institute International HQ, L. Beach, California)

Δείτε αναλυτικά τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια.

el
0
  0
  Καλάθι
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο βιβλίο