Ευάγγελος Μποχατζιάρ

Λογοθεραπευτής,
Ειδικός Παιδαγωγός,
Ειδικός Αυτισμού,
Ιrlen Diagnostician,
INPP Sc. P.,
Mέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αυτισμού,
Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Λογοπαθολόγων και Φωνηάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics -IALP),
Συγγραφέας

Ημερομηνία Γέννησης: 13/1/1983
Εμπειρία: 18 χρόνια

    Βιογραφικό

    • Λογοθεραπευτής –Ειδικός Παιδαγωγός – Ειδικός Αυτισμού – Ιrlen Diagnostician – Clinic Director – trainer, INPP Sc. P.
    • Διευθυντής Bochatziar 8i Autism Clinic & Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας INPP School Program (The Institute of Neuro-Physiological Psychology, Chester UK) Θεραπευτής Lidcombe(Τραυλισμός προσχολικής ηλικίας – εκπαίδευση γονέων)
    • Ειδικευμένος στην Αμερική(Ιrlen Institute International HQ, L. Beach, USA)
    • Υπεύθυνος Διαγνώσεων Ίρλεν Κύπρου, Ιταλίας & Oμάν -Εκπαιδευτής Ίρλεν
    • Συγγραφέας

    Ο Ευάγγελος Μποχατζιάρ είναι απόφοιτος λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Μελετά τον αυτισμό εντυπωσιασμένος από το 2000 όντας, τότε, φοιτητής. Έχει παρουσιάσει εργασίες και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της καριέρας του, δουλεύοντας με αυτιστικούς στην Ελλάδα, παρατήρησε αμέσως τις δυνατές συνδέσεις που πραγματοποιούσε με εκείνους και μάλιστα τη μοναδική εμπειρία με τους μη λεκτικούς αυτιστικούς οι οποίοι ενώ δεν είχαν μιλήσει ποτέ τους έως τη στιγμή της συνάντησής τους, του χάριζαν απλόχερα τις πρώτες τους λέξεις. Με ζήλο και σεβασμό σε αυτό το «δώρο», άρχισε να ταξιδεύει σε πολλά μέρη της Γης μεσώ της δουλειάς του, βλέποντας παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και αυτισμό, επισκεπτόμενος κλινικές και πραγματοποιώντας ομιλίες σχετικά με τα ευρήματά του σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Έχει πλέον δημιουργήσει την δική του μέθοδο παρέμβασης « Bochatziar® 8i Μethod» που δίνει το δικαίωμα της ομιλίας σε όλους τους μη λεκτικούς αυτιστικούς αλλά και σε εκείνους που μιλούν αλλά δεν επικοινωνούν λεκτικά. Επίσης, η μέθοδός του έχει δυνατότητα εφαρμογής και σε μη αυτιστικά άτομα με παρόμοια κλινική εικόνα διαταραχών λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έχει την δική του κλινική, Bochatziar 8i Autism Clinic, στην Πάτρα από το 2007. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με την ειδική παρέμβαση σε παιδιά με δυσλεξία, με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και αυτισμό. Εκπαιδεύτηκε το 2008 σαν ειδικός θεραπευτής του συνδρόμου Ίρλεν σε παιδιά και ενήλικες, από εκπαιδευτές στο Ην. Βασίλειο. Στη συνέχεια ξεκίνησε τον αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου και των ειδικών, σχετικά με τις νέες αντιλήψεις στο χώρο των αναπτυξιακών διαταραχών μέσω συνεχόμενων σεμιναρίων και αρθρογραφιών σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Τον Ιανουάριο του 2010 εφόσον συμπλήρωσε στο δυναμικό του πάνω από 300 περιστατικά δουλειάς πάνω στο σύνδρομο Ίρλεν και Δυσλεξία, Αυτισμό σε Ελλάδα και Κύπρο, συνέχισε την εξειδίκευση του στην Αμερική (Ιrlen Institute International HQ, L. Beach, Καλιφόρνια) όπου και πήρε την πιστοποίηση σαν ειδικός θεραπευτής στα οπτικά αντιληπτικά προβλήματα παιδιών και ενηλίκων. Αυτή τη στιγμή είναι εκπαιδευτής της μεθόδου Ίρλεν και υπεύθυνος διαγνώσεων στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Βουλγαρία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Μουσκάτ, Ομάν) . Παράλληλα, ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στις μαθησιακές δυσκολίες από το Ινστιτούτο Νευροφυσιολογίας και ψυχολογίας, Chester (Ηνωμένο Βασίλειο-UK), το πρόγραμμα δασκάλων, στα πλαίσια της διάγνωσης και αποκατάστασης νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές συντονισμού και προσανατολισμού. Είναι επίσης ειδικός θεραπευτής τραυλισμού προσχολικής ηλικίας βάσει του προγράμματος Lidcombe και εκπαιδευτής γονέων.

    • Τον Απρίλιου του 2012 ήταν ομιλητής στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοθεραπευτών στην Αθήνα με θέμα «Πιθανότητα ύπαρξης του Συνδρόμου Ίρλεν σε παιδιά-ενήλικες με Μαθησιακές Διαταραχές και ποια η επιρροή του».
    • Τον Ιούνιο του ίδιου έτους(2012) ήταν ομιλητής στο 50 ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα με θέμα «Σύνδρομο Ίρλεν, Παράγοντας επιδείνωσης ή έναρξης επιληπτικών κρίσεων».
    • Τον Απρίλιο του 2014 βραβεύτηκε με παγκόσμια τιμητική βράβευση σε Παγκόσμιο Συνέδριο Ίρλεν για την αφοσίωση του στη στήριξη παιδιών και ενηλίκων με μαθησιακές διαταραχές μέσω της μεθόδου Ίρλεν.
    • Το έτος 2018 ήταν ομιλητής σε πανευρωπαϊκό συνέδριο Φωνιατρικής και λογοθεραπείας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας παρουσιάζοντας νέα ερευνητικά δεδομένα στον αυτισμό όπως επίσης και ομιλητής στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αυτισμού που
      πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον του Τέξας, ΗΠΑ από τις 12 -16
      Νοεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης
      Αυτισμού.
    • Το 2019 ήταν ομιλητής και συμμετέχων στις εργασίες στο 31 ο
      Παγκόσμιο Συνέδριο Λογοθεραπευτών και Φωνιάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics -IALP) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ταϊπέι, Taiwan και μάλιστα με δύο αποκλειστικές και καινοτόμες παρουσιάσεις του με πρώτη την «παρουσίαση σύγχρονων κλινικών δεδομένων με περιστατικά από όλο τον κόσμο και την πιθανότητα ύπαρξης νέου συνδρόμου» και δεύτερη με θέμα «Δεν Υπάρχει Μη Λεκτικός Αυτισμός».
    • Τον Φεβρουάριο του 2020 δημιούργησε την δική του ομάδα στο Facebook «Είμαι Αυτιστικός…». Δημιούργησε την ομάδα από την αστείρευτη ανάγκη μας για αποδοχή των αυτιστικών συνανθρώπων μας σαν άτομα με απολύτως ίσα δικαιώματα!
    • Το 2023 ήταν ομιλητής και συμμετέχων στις εργασίες για το 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λογοθεραπευτών – Φωνιάτρων-International Association of Communication Sciences and Disorders IACSD –που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Σύλλογο Επιστημών Επικοινωνίας και Διαταραχών IALP (International Association of Logopedics and Phoniatrics) το οποίο πραγματοποιήθηκε αυτή την φορά στη Νέα Ζηλανδία, Auckland. Ο ίδιος με μια αποκλειστική και συνάμα καινοτόμα ομιλία στον διεθνή επιστημονικό κόσμο της λογοθεραπείας με θέμα του «Όλοι οι αυτιστικοί μιλούν – ο αυτιστικός κώδικας».
    • Τον Οκτώβριο του 2023, οι εκδόσεις ByB Publications εξέδωσαν το πρώτο του βιβλίο ως συγγραφέα με τίτλο «Δεν Υπάρχει Μη Λεκτικός Αυτισμός», θεωρώντας υποχρέωσή του να μας μεταδώσει αυτή την ΑΛΛΑΓΗ (change) – να αποδεχτούμε ώστε να κατανοήσουμε τα αυτιστικά παιδιά και τους ενήλικες, να διαδώσει τις γνώσεις του έτσι ώστε όλο και περισσότερα παιδιά και άνθρωποι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα επικοινωνίας που βασανίζουν τα αυτιστικά άτομα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ανεξαρτήτου ηλικίας.
    • Τέλος, είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αυτισμού καθώς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Λογοπαθολόγων και Φωνηάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics -IALP). Το όνομά του συγκαταλέγεται στην Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια Σημαντικών
    el
    0
      0
      Καλάθι
      Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο βιβλίο