• 258

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 η 2η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων «Αγορά Αργύρη», με θέμα ¨Ο Αυτισμός μου ανάμεσα σας¨.


Εισαγωγή και κεντρική ομιλία στην Ημερίδα πραγματοποίησε ο κος Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος λογοθεραπευτής, ειδικός Παιδαγωγός Irlen Diagnostician, S. I., INPP Sc. P. ειδικευμένος στις μαθησιακές διαταραχές (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK, Irlen Institute International HQ USA) διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας και του Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας με θέμα : ¨Ο Αυτισμός Μου Αναμεσά σας¨.






Ακολούθησε η ομιλία της κας Αναστασάκη Μαρίας, Ψυχολόγος, σύμβουλος ψυχικής υγείας με θέμα: ¨Η ψυχολογία του διάχυτου¨








Συνέχισε η κα Καπερώνη Μαριάννα, Λογοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη συνθεραπεύτρια – υποβολέας σε Αυτισμό – Διαταραχές επικοινωνίας, με θέμα : ¨ Η μαγεία του λειτουργικού Αυτισμού¨.









Η Ημερίδα κατέληξε με την ομιλία της κας Κατσούλης Παναγιώτας, Ειδικής παιδαγωγού με θέμα: ¨Αυτισμός και Γενική Αγωγή¨.









Το πολυδιάστατο αυτό θέμα αναλύθηκε από τη πλευρά του κάθε ομιλητή, παρέχοντας στους συμμετέχοντες μια άρτια και πλήρη ενημέρωση.

Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη, αφού η λίστα  αναμονής ξεπέρασε τα 600 άτομα ενώ την Ημερίδα παρακολούθησαν  πάνω από 250 άτομα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήταν διατεθειμένοι να την παρακολουθήσουν και όρθιοι. Η είσοδος για την παρακολούθηση της Ημερίδας ήταν δωρεάν για όλους και παραχωρήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε εκπαιδευτικούς, αποφοίτους καθώς και επιστήμονες σχετικούς με το κλάδο.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας ακολουθεί και μας στηρίζει έμπρακτα σε όλες μας τις δράσεις. Αυτή η υποστήριξη αποτελεί για εμάς κινητήριο δύναμη και μας ωθεί να συνεχίσουμε με γνώμονα πάντα την αγάπη μας για το παιδί. Ενδεικτικά θα θέλαμε να αναφέρουμε κάποια από τα σχόλια των συμμετεχόντων μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας καθώς και μία συγκινητική ιστορία που αξίζει την προσοχή μας:

«Έχω την τιμή να γνωρίζω το θεραπευτικό κέντρο του κου Μποχατζιάρ όντας πατέρας ενός αυτιστικού αγοριού. Πριν ετοιμαστώ για να παραστώ στην ημερίδα ο γιος μου ξύπνησε και μου είπε «Καλημέρα μπαμπά, θα φτιάξουμε πρωινό;» πράγμα που  το καταφέραμε μέσα σε έξι μόλις μήνες από τότε που ο κος Βαγγέλης ανέλαβε το παιδί μου. Δεν το είχε κάνει ποτέ ως τώρα που είναι 6 χρονών… Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά πριν τον γνωρίσω δεν πίστευα στα θαύματα. Τώρα πιστεύω γιατί για ‘μένα, που δεν είχα ακούσει καν τη λέξη μπαμπά από το στόμα του γιου μου, είναι ένα μικρό θαύμα. Πλέον μιλάω με το παιδί μου και είμαι αισιόδοξος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το πολύτιμο λειτούργημά σας! κος Δημήτρης»

«Σχετικά με την Ημερίδα για τον Αυτισμό που οργανώθηκε από το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο του  κ.  Ευάγγελου  Μποχατζιάρ αποτελεί κατά τη γνώμη μου μία πολύ θετική προσφορά για την Πόλη των Πατρών  δεδομένου ότι  δίνει την δυνατότητα σε πολλούς νέους ανθρώπους ,Δασκάλους, Εκπαιδευτές , Λογοθεραπευτές,  Φοιτητές αλλά και Γονείς να ενημερωθούν και να συζητήσουν για ένα σημαντικό νευρολογικό-συμπεριφορικό  πρόβλημα τον Αυτισμό, που εμφανίζεται στην βρεφική και κυρίως στην πρώιμη  παιδική ηλικία και δυστυχώς είναι αρκετά διαδεδομένο. Δεδομένου ότι η έγκυρη διάγνωση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με αυτισμό, με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή να ενταχθούν στην φυσιολογική Ζωή, θα έπρεπε η Πολιτεία να φροντίσει να επανδρώσει Νηπιαγωγεία, Σχολεία κλπ.  με ειδικούς που θα επιλαμβάνονται έγκαιρα να καθοδηγήσουν τα παιδιά αυτά  σε ειδική θεραπεία.  Όσο αυτό δεν υπάρχει, τέτοιου είδους ενημερωτικές Ημερίδες όπως του κ. Μποχατζιάρ είναι πολύτιμες για την ενημέρωση του κοινού και θα πρέπει να υποστηρίζονται από την Πολιτεία ,τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο ώστε να πραγματοποιούνται δωρεάν, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε  για  να   διαχέεται η πληροφορία  σε όσο το δυνατόν  ευρύτερο κοινό. Φεβρωνία Αγγελάτου, Professor of Physiology Department of Physiology Medical School, University of Patras»

«Νιώθω πραγματικά υπερήφανη που σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που ζούμε συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να μεταδώσουν τις πολύτιμες γνώσεις τους δωρεάν. Μαρία»

«Συγχαρητήρια σε όλους, έχω εντυπωσιαστεί και μαγευτεί  από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάσατε, αναπτύξατε και αναλύσατε ένα πολυδιάστατο θέμα, βοηθώντας μας ως εκπαιδευτικοί να συνεισφέρουμε   και εμείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αγγελική»

«Περιμένω την επόμενη δράση που θα πραγματοποιήσει το κέντρο σας, θα είμαι εκεί! Ελένη»

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να παρακολουθήσω και αυτή την Ημερίδα σας. Σας εύχομαι ότι καλύτερο στο δύσκολο αυτό έργο σας. Προσπαθώ να μην χάνω κανένα σεμινάριό σας, περίμενα έξω από τις 8.30 το πρωί αλλά όπως πάντα δικαιώθηκε και με το παραπάνω η αναμονή μου.  Ιωάννα»

Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές μας στην προσπάθειά μας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την ανάπτυξη του παιδιού. Αρχικά τον Δήμαρχο κύριο Κώστα Πελετίδη που συνέβαλε στην ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας «Αγορά Αργύρη» όπου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα μας.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας της Ημερίδας μας, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΚΑΙ 98.4, SKAI PATRAS, ΠΑΛΜΟΣ, ΜΕΛΩΔΙΑ, ΓΝΩΜΗ & LEPANDO όπου συνέβαλαν και αυτοί με τη σειρά τους με την καλύτερη δυνατή προβολή της Ημερίδας μας στα ΜΜΕ.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ζαχαροπλαστείο ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ, τις ταξιδιωτικές-ναυτιλιακές εταιρίες ANEK LINES & SUPERFAST FERRIES καθώς και το ξενοδοχείο ΔΕΛΦΙΝΙ όπου συνέβαλαν και αυτοί με τη σειρά τους με την καλύτερη δυνατή υποστήριξή τους.

*Για να ενημερωθείτε ή και για να λάβετε μέρος σε επόμενες δράσεις του κέντρου μας μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.mpoxatziar.gr ή καλέστε μας στα τηλεφώνα 2610 433 852- 6972 202289.


Scientific Officer:

Bochatziar Sp. Evangelos

Speech Therapist - Irlen Diagnostician - Clinic Director - trainer, S.I INPP S. P.

Director of the Patras Model Therapy Centre & Irlen Institute of Greece

Sensory Integration Therapist

INPP School Program (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK)

Lidcombe Therapist (Preschool Trauma - Parent Education)

Resident in America(Irlen Institute International HQ, L. Beach, USA)

Head of Diagnosis Irlen Cyprus, Italy, Europe & UK. Arab Emirates (Oman) - Irlen Trainer

en_GB
0
    0
    Cart
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο βιβλίο