• 177

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 η 5η Ημερίδα Μαθησιακών Δυσκολιών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, στην Αθήνα με θέμα ¨Οι Μαθησιακές Διαταραχές στο χρόνο¨.



Εισαγωγή στην Ημερίδα πραγματοποίησε ο κος Μποχατζιάρ Ευάγγελος κεντρικός ομιλητής, διευθυντής και Λογοθεραπευτής Irlen Diagnostician-INPP Sc.P. SI του Προτύπου Θεραπευτικού Κέντρου και Ινστιτούτου Ιρλεν Ελλάδος.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των επιστημονικών συνεργατών του κέντρου με την ιδιότητα του λογοθεραπευτή, ψυχολόγου, εργοθεραπευτή, ειδικού παιδαγωγού καθώς και ειδικού επιστήμονα διατροφής, αναλύοντας και αναπτύσσοντας το πολυδιάστατο αυτό θέμα, ο καθένας από τη δική του πλευρά.

Επιπρόσθετα στο επιτελείο των ομιλητών ήταν και πάσχων με ΔΕΠ-Υ(Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα) που ανέλυσε το θέμα της Μαθησιακής Διαταραχής από τα προσωπικά του βιώματα.



Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη, αφού η λίστα  αναμονής ξεπέρασε τα 350 άτομα ενώ την Ημερίδα παρακολούθησαν 340 άτομα. Η είσοδος για την παρακολούθηση της Ημερίδας ήταν ΔΩΡΕΑΝ για όλους και παραχωρήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε εκπαιδευτικούς, αποφοίτους καθώς και επιστήμονες σχετικούς με το κλάδο.

Το κέντρο μας κάθε χρόνο διοργανώνει την Πανελλήνια Ημερίδα Μαθησιακών Δυσκολιών με  μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα γύρω από την σωστή ανάπτυξη του παιδιού.



Πολύ θετικά σχόλια ακούστηκαν από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση τους για την άψογη διεξαγωγή της Ημερίδας τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε στοχευμένη θεματολογία, βασισμένη σε πρωτοποριακές μεθόδους διάγνωσης και θεραπείες επιστημονικά τεκμηριωμένες που εστιάζουν στη ρίζα των προβλημάτων. Σχόλια όπως:

«Νιώθουμε ευτυχείς που παρακολουθήσαμε ένα από τα πιο άρτια σεμινάρια, το οποίο συναγωνίζεται Ημερίδες του εξωτερικού¨ Μαρία Εκπαιδευτικός»,

«¨Επιτέλους μια Ημερίδα εμπεριστατωμένης και εξειδικευμένης ενημέρωσης με σεβασμό στην ευαισθητοποίηση του ακροατή και μάλιστα Δωρεάν στους δύσκολους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε¨, Ελένη Ψυχολόγος μητέρα».


Σε αυτό το σημείο νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας ακολουθεί και μας στηρίζει έμπρακτα σε όλες μας τις δράσεις. Αυτή η υποστήριξη αποτελεί για εμάς κινητήριο δύναμή και μας ωθεί να συνεχίσουμε με γνώμονα πάντα την αγάπη μας για το παιδί.


Ευχαριστούμε πολύ τη Πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων κα Μαρία Χρ. Ναυροζίδου για τη πολύτιμη βοηθεία της στη συνδιοργάνωση της Ημερίδας μας, καθώς και για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών. Ο κος Μποχατζιάρ όντας και ο ίδιος Τρίτεκνος νιώθει ιδιαιτέρως δεμένος και ευαισθητοποιημένος με τέτοιους σημαντικούς και οργανωμένους συλλόγους.




*Για να ενημερωθείτε ή και για να λάβετε μέρος σε επόμενες δράσεις του κέντρου μας μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.mpoxatziar.gr ή καλέστε μας στα τηλεφώνα 2610 433 852- 6972 202289.



Scientific Officer:

Bochatziar Sp. Evangelos

Speech Therapist - Irlen Diagnostician - Clinic Director - trainer, S.I INPP S. P.

Director of the Patras Model Therapy Centre & Irlen Institute of Greece

Sensory Integration Therapist

INPP School Program (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK)

Lidcombe Therapist (Preschool Trauma - Parent Education)

Resident in America(Irlen Institute International HQ, L. Beach, USA)

Head of Diagnosis Irlen Cyprus, Italy, Europe & UK. Arab Emirates (Oman) - Irlen Trainer

en_GB
0
    0
    Cart
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο βιβλίο